Джокович: В следващите 7-10 дни ще разкажа в детайли случилото се в Австралия

от в 14:23 на 03.02.2022
Мирела Николова

Една от най-обсъжданите теми през януари бе казусът с отменената виза на Новак Джокович, който бе депортиран от страната след решение на Федералния съд и лишен от възможност да се състезава в Мелбърн за рекорден 21-ви трофей от Шлема. Още тогава сърбинът заяви, че няма да дава официални изявления преди края на Аустрелиън Оупън.

Днес световният №1 се срещна с президента на Сърбия Александър Вукич, като по време на посещението си благодари както на Вукич, така и на сънародниците си за подкрепата през цялото време и обясни, че през следващата седмица ще разкаже своята версия за събитията в Австралия.

"Никога не съм виждал нещо подобно. Дойде някой много по-голям от нас, много по-важен", започна Вукич. "Искам да ти кажа едно голямо благодаря, че си тук днес, че винаги си бил част от нас. Това никога не се е случвало - журналистите стоят на три реда, което показва какво представляваш за нашия народ и Сърбия. Ти представяш страната ни на най-голямата сцена. Благодаря ти за страхотната битка в Австралия", добави президентът, след което разкри част от разговора си с 20-кратния шампион от Шлема по време на сагата в Мелбърн.

"С Новак разговаряхме първата сутрин, казах му: "Хайде, Новаче, върни се. Какво ще правиш там, ела в Сърбия". Той обаче показа колко много иска да се състезава. Медведев каза, че са разбили мечтите на детето в него, а някои се опитаха да унищожат сърцата на момчета и момичета в нашата страна. Молбата ми към теб... Всички се надяваме, че ще изпревариш Надал и Федерер. На финала не знаехме кого да аплодираме, подкрепяхме малко повече Медведев, но ти си най-добрият от години и никой няма да може да изпревари това. Ние сме готови като държава да помогнем на бъдещето на тениса. Благодаря ти, че винаги си бил заедно със Сърбия", завърши държавният глава, след което даде думата на Новак.

"Благодаря за посрещането. Днес исках да се срещна с Вас като гражданин на Сърбия, за да ви благодаря за подкрепата, както Вашата, така и на всички институции по време на злощастните събития в Австралия. Въпреки че бях сам там, не се чувствах самотен, тъй като имах подкрепата на семейството, приятелите, целия сръбски народ. Много добронамерени хора от цял ​​свят се опитаха лично и публично да улеснят престоя ми в Австралия, което беше неочаквано.

Вие, като президент, не сте имали задължение да оказвате подкрепа, но искам да знаете, че съм Ви изключително признателен, че застанахте зад мен, макар по този начин да поставяхте себе си в деликатна ситуация. Оценявам всичко това високо и ще го помня дълго време.

Връзката ми със сръбския народ става все по-силна с всеки изминал ден. Това, което преживях в Австралия, ми го доказа за пореден път, и съм сигурен, че тази връзка ще продължи вечно. Моля, бъдете търпеливи, в следващите 7-10 дни ще разкажа в детайли всичко, което се случи в Австралия", каза на свой ред Джокович.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: В следващите 7-10 дни ще разкажа в детайли случилото се в Австралия Мирела Николова
Теми:  
atp | казусът джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook