Джокович записа победа №800 в тура и е на 1/2-финал в Куинс (видео)

от в 18:47 на 22.06.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович се класира за 1/2-финалите на турнира в Куинс, след като преодоля французина Адриан Манарино след 7:5, 6:1. Победата бе под №800 за сърбина в неговата професионална кариера. Той става десетият тенисист от 1968 година насам с подобен брой победи. 

Това бе трети мач между двамата, като и трите им срещи до момента са били на тревна настилка, а победата за бившия лидер в световната ранглиста е трета и така той има сто процентов актив срещу този противник. 

"Манарино е много коварен съперник и съм доволен, че спечелих. Надиграх убедително и Григор Димитров преди това. Показвам добро ниво. Сега е въпрос на това да запазя равнището и да съумея да показвам най-доброто, на което съм способен," заяви Джокович.

За място на финала сърбинът ще срещне друг французин в лицето на Жереми Шарди. 

В първия сет Манарино тръгна много добре и проби в третия гейм, а след това запази аванса си от пробив до осмия гейм, когато Джокера го върна след четвъртата си точка за пробив при подаването на своя противник. 

В последния гейм от сета Джокера проби наново и в крайна сметка спечели частта. Вторият сет се разви доста по-добре за сърбина и той проби в четвъртия гейм и след това затвърди пробива, за да дръпне с 4:1 в геймовете срещу своя опонент. 

Силната игра на Джокера във втория сет сериозно разстрои представянето на французина и Ноле проби на нула за 5:1, а след това си взе подаването, за да затвори мача.

Джокович никога не е печелил това състезание. Той участва за първи път от 2010 година. Иначе Ноле има един загубен финал - от Рафаел Надал през 2008 година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович записа победа №800 в тура и е на 1/2-финал в Куинс (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
адриан манарино | новак джокович | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook