Федерер: Джокович си остава големият фаворит на Australian Open

от в 08:12 на 06.01.2019
Калоян Пламенов

Роджър Федерер е на мнение, че Новак Джокович е големият фаворит да спечели Откритото първенство на Австралия и обяви, че е сигурен в прогнозата си, макар че сърбинът не бе никак убедителен в Доха и дори отпадна преди финала.

Швейцарецът е действащ носител на трофея в Мелбърн и загря добре за турнира, след като постигна няколко сериозни победи за Купа "Хопман" и в крайна сметка бе с основен принос родината му да спечели трофея за втора поредна година.

"Няма съмнение, че Новак е фаворит в Мелбърн. Независимо какво се е случило в Доха, той демонстрира страхотен тенис през последните 5-6 месеца и спечели няколко изключително големи турнира", обяви Федерер.

"Като се има на предвид каква класа притежава смятам, че ще успее да покаже най-добрия си тенис и тогава за противниците става много трудно да го победят. Колкото до мен, аз съм в топ 10 на фаворитите да спечелят трофея. Още обаче е рано за прогнози. Все пак не знам нито съперника ми в първия кръг, нито кога играя, нито на кой корт играя".

"Усещането да спечеля отново Купа "Хопман" е страхотно. Чувствам се много добре и играя не по-зле. Страхотно е, че показах такова добро ниво на сингъл в турнира. Дори и аз не мога да повярвам, че бях толкова категоричен в тези мачове". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Джокович си остава големият фаворит на Australian Open Калоян Пламенов
Теми:  
australian open | новак джокович | открито първенство на австралия | роджър федерер | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook