Федерер: Иска ми се да участвам на Олимпийските игри в Токио

от в 07:00 на 07.10.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер призна, че иска много да участва на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Маестрото намери време да посети японската столица и с очите си видя олимпийското село, което се строи в момента. Той коментира пред медиите по време на визитата си, че е впечатлен от всичко това, което е видял, и не скри желанието си да вземе участие на игрите, които ще се проведат след две години.

"Видях олимпийското село, което още се строи. Това е просто вълнуващо. Впечатлен съм. Бях в центъра на Токио и си мисля, че ще се получат едни страхотни олимпийски игри през 2020 година. Дали бих искал да участвам в тях? Да, много ми се иска", разкри Маестрото.

"Какво мисля за Наоми Осака? Тя може да има лош ден. Да не и се получава форхенда или бекхенда, но винаги може да намери решение на корта. Млада, психически силна и много амбициозна. Изглежда, че се наслаждава на ролята си на голямата сцена". 

"В Швейцария специално местната федерация по тенис осигурява на младите състезатели всички най-възможни условия за добър тренировъчен процес и за развитие, така че ако някой иска наистина силно да успее в тениса, то тогава има предпоставки да го стори". 

"За да стане това обаче трябва да имаш голяма страст и да получаваш силна подкрепа от родителите си и други хора. Това ми помогна да бъда този играч, който съм днес". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Иска ми се да участвам на Олимпийските игри в Токио Калоян Пламенов
Теми:  
олимпийски игри | олимпийски игри 2020 | роджър федерер | спорт | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook