Федерер: Нормално е да ме считат за стар, покрай Рафа и Ноле запазих мотивация

от в 18:18 на 17.10.2018
Георги Христов

Роджър Федерер говори за смяната на поколенията и честото напомняне в тенис средите за неговата възраст.

"По принцип играчите приключват своите кариери на 32-33 години. Сега съм на 37 и разбирам хората, които ме смятат за възрастен. Свикнал съм с това. Особено на фона на младото поколение, което усилено прогресира.

"Само си представете - в началото на моята кариера си съперничех със Сампрас, Агаси, Хенман и Моя. До тогава ги бях виждал само по телевизора. Сега наред са нови звезди.

"Винаги ми е било интересно да се състезавам с играчите от моята генерация като Сафин, Родик или Фереро. Към тях може да добавим Надал и Джокович. Именно състезатели на тяхното ниво ми помогнаха да запазя мотивацията си," разкри Маестрото пред китайската телевизия CGTN.

"Нужно е да обичаш играта и да притежаваш от всичко по малко. Вероятно затова 15 години след първата ми титла от Големия шлем, все още мога да се боря за такъв турнир. Чувствам, че играя по-различно от преди три-четири сезона. Иска ми се да видя колко още мога да се развия. През годините получих нови идеи от моите треньори. Да се забавляваш по време на тренировките също е важно.

"Знам си силните и слабите страни. Не е проблем да си поставям нови цели," обобщи той.

Федерер смята, че има всички шансове да се бори за 21-та си титла от Големия шлем на един от трите турнира - Откритите първенства на Австралия и Франция и разбира се, на Уимбълдън.

"Продължавам да играя, защото вярвам, че мога да печеля турнири и да надигравам най-добрите. На Australian Open, Уимбълдън и US Open имам шансове да се боря за 21-та си титла. Сега имам 98 трофея и ми се иска да стигна до 100. Ако не се случи, няма проблеми. Щастлив съм от живота си с моето семейство, което също се наслаждава на пътуванията."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Нормално е да ме считат за стар, покрай Рафа и Ноле запазих мотивация Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | спорт | спортни легенди | тенис | тенис легенди

Коментари





Следвайте ни в Facebook