Федерер: Ще започна да тренирам отново чак през март

от в 18:13 на 17.11.2021
Диана Андреева

Роджър Федерер е преследван от контузии вече почти две години. Швейцарецът си взе продължителна почивка в началото на сезон 2020-а, защото му се наложи да се подложи не на една, ами на цели две операции на коляното. През март Маестрото зарадва своите почитатели, когато отново застана под светлината на прожекторите, но само няколко месеца по-късно бе принуден да се оттегли, защото травмата му за пореден път "напомни за себе си". 

Очакванията на тенис специалистите бяха, че ще можем да наблюдаваме Федерер обратно в игра още в Австралия в началото на 2022-ра, но швейцарският състезател обяви, че поне до пролетта няма да може да се завърне към обичайния си тренировъчен ритъм. Роджър коментира по-подробно състоянието си в няколко медийни изяви през днешния ден, а ето какво точно сподели с феновете си 20-кратният шампион от Големия шлем: 

"Докторите смятат, че през януари ще мога едва леко да тичам. А по-късно през март или април ще започна да тренирам, както подобава за един тенисист. Светът ми няма да приключи, ако никога повече не участвам във финал на турнир от Големия шлем. Но нямате дори и представа, колко силно искам това да се случи. И въпреки всички трудности, продължавам да вярвам, че е възможно мечтата ми да се сбъдне и чудото ще се случи." - завърши Федерер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Ще започна да тренирам отново чак през март Диана Андреева
Теми:  
australian open | роджър федерер | федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook