Федерер срещу Тийм: Битка за един исторически триумф в Индиън Уелс

от в 09:10 на 17.03.2019
Калоян Пламенов

Днес не преди 00:30 часа българско време Роджър Федерер и Доминик Тийм ще се срещнат на финала в Индиън Уелс.

Това ще бъде пети мач между двама тенисисти в тура, като до момента те са си разменили по две победи. Днешният турнир е шанс за Доминатора да спечели най-голямото отличие в своята кариера, тъй като до момента той не е триумфирал в "Мастърс" турнир никога.

Австриецът има 12 титли на сметката си, но днес е в ролята на абсолютен аутсайдер. Неговият сезон започна доста слабо и на практика това е най-силният му турнир от началото на годината.

За Маестрото няма какво толкова да се каже. Той има 100 трофея в кариерата си и закръгли юбилейното число след триумфа си в Дубай. Днес ще излезе в ролята на абсолютен фаворит за успеха и ще бъде изненада да загуби мача.

Чувството за триумф в Индиън Уелс не му е в никакъв случай непознато и той има пет спечелени титли от турнира. Швейцарецът грабна титлата в тази надпревара през 2004, 2005, 2006, 2002 и 2016 година.

Той обаче загуби три от последните си четири финала в този турнир, включително и през миналата година. Една от тези загуби бе именно през 2018 година от Хуан Мартин Дел Потро, а другите две дойдоха от Новак Джокович през 2014 и 2015 година.

Ако Федерер спечели титлата днес той ще пренапише историята на целия турнир и ще стане първият играч, който е завоювал шест титли в надпреварата, в Калифорния, което ще бъде исторически триумф за Маестрото. От друга страна и неговият съперник ще влезе в историята при победа, тъй като ще грабне първия си "Мастърс" трофей. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер срещу Тийм: Битка за един исторически триумф в Индиън Уелс Калоян Пламенов
Теми:  
доминик тийм | роджър федерер | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook