Ферер: Надал може да даде положителна проба само за снакс

от в 21:13 на 07.04.2016
Георги Христов

Давид Ферер разкри, че не е особено доволен от началните месеци през 2016-а, но ще продължи да се раздава на 100%. Той все пак се радва на предстоящия сезон на клей, който ще му даде възможност да разгърне максималния си потенциал.

"Стремя се да достигна оптимално добро ниво. Искам да се представя силно, а сега и пътуванията между турнирите са кратки. Ще играя в Барселона и Мадрид, а там винаги помага, че съм си у дома," коментира той.

Ферер е особено мотивиран и преди Олимпийските игри в Рио де Жанейро. "За мен това ще бъде трета Олимпиада и на 34 години се очертава да ми бъде последна. Много съм вдъхновен от тази възможност да бъда там."

Той не пропусна и темата с Рафаел Надал, който пак е сред замесените имена по скандала положителните допинг проби за мелдоний.

"Невъзможно е Надал да е взел допинг. Може да даде позитивна проба единствено за снакс. Той е направил всички тези жертви в живота си заради тениса. Без да се знаят фактите е некоректно да се говори.

"Той е близо до челните места в ранглистата, така че не можем да говорим за провал. Рафа работи и има шанс да спечели титла от Големия шлем, макар че не винаги това е възможно."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ферер: Надал може да даде положителна проба само за снакс Георги Христов
Теми:  
давид ферер | допинг | мелдоний | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook