Фернандес след успеха над Осака: Винаги съм знаела, че мога да победя всеки

от в 13:57 на 04.09.2021
Мирела Николова

Вчерашният ден в Ню Йорк ни предложи не една и две изненади, а сред тях бе и победата на Лейла Фернандес над миналогодишната шампионка Наоми Осака. Въпреки крехката си възраст 18-годишната канадка демонстрира невероятен хъс и увереност, които, съчетани с изключителното ѝ представяне, я изведоха до най-голямата победа в кариерата ѝ досега. 

Изоставайки със сет и пробив, Фернандес се е фокусирала върху това, че е способна да направи каквото пожелае, ако се бори достатъчно, за да го постигне. 

"От малка знаех, че мога да победя всеки един човек, който стои през мен. Дори когато играя други спортове, пак съм толкова състезателна. Например, когато бях малка и играех футбол срещу баща ми, вярвах, че ще го победя, въпреки че беше невъзможно. Винаги съм имала това убеждение и съм се опитвала да го използвам във всеки мач. Мисля, че днес тази вяра бе ключът към успеха.

През последните няколко месеца работих усилено, тренирах наистина здраво. Моят треньор, баща ми, казва, че трябва да останеш търпелив, да имаш доверие в твоите способности и това ще даде отражение и в мачовете. Радвам се, че се получи.

Не бях фокусирана върху играта на Наоми, а само и единствено върху себе си, играта ми, това, което трябва да направя. Подкрепата на публиката беше феноменална и изигра огромна роля, защото ми даде енергия да продължавам да се боря и да гоня всяка една топка. Щастлива съм, че предложихме шоу на всички зрители, които бяха дошли да гледат тази вечер", сподели тийнейджърката на пресконференцията си след двубоя.

Източник: Tennis Majors


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фернандес след успеха над Осака: Винаги съм знаела, че мога да победя всеки Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | интервю | лейла фернандес | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook