Фриц: Не бях изпитвал такава силна болка преди мач; сбъднах детска мечта

от в 04:45 на 21.03.2022
Калоян Соколов

Тейлър Фриц може да няма открити специални сили, но днес определено се превърна в тенис супергерой, надделявайки над непобедения досега през сезона Рафаел Надал, който се намираше в серия от 20 поредни успеха. Така 24-годишният играч се превърна в първия американския тенисист завоювал трофея в Индиън Уелс от Андре Агаси насам, чийто единствен триумф идва през 2001-а година. Победата е още по-специално за местния представител, защото той нарани сериозно глезена си в края на своя полуфинален двубой срещу Андрей Рубльов и днес дори не можа да проведе тренировката си, което даде сериозни поводи да си мислим как Фриц въобще няма да излезе на корта. Новият световен номер 13 обаче изнесе впечатляваща продукция, за да преодолее болките и именития си съперник, а впоследствие на сдържа емоциите си по време на награждаването, споделяйки следното:

"Наистина не знам как ще се справя с всички предстоящи интервюта, тъй като съм емоционален човек и често плача, когато изживея подобни щастливи моменти. Никога не бях изпитвал толкова силна болка преди даден двубой и трябваше да взема много трудно решение с моя щаб. Сутринта издавах крясъци при всяка една смяна на посоката и мислех, че няма начин да изляза за двубой с Рафа, но свършихме нужната работа в часовете преди това и успях да загрея на един от страничните кортове сравнително нормално. Тогава се прокрадна надеждата, че всъщност имам някакъв шанс и действително нямах никакъв физически дискомфорт по време на срещата. Лудост е на какво ниво се представих, вземайки предвид всички обстоятелства.

Днес сбъднах една от тези детски мечти, за които е невъзможно изобщо да си помислиш как някога биха се превърнали в реалност. За мен е огромна чест да бъда на една арена с Надал, тъй като става въпрос за един от най-великите състезатели в нашия спорт. Досега винаги губех мачовете си срещу тези тенисисти и ги смятах за абсолютно непобедими, така че е изключително специално да спечеля титлата с подобна победа и съм на мнението как трябва да побеждаваш именно такива играчи, за да си заслужиш триумфа на сцена от такъв ранг - завърши щастливият шампион през сълзи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц: Не бях изпитвал такава силна болка преди мач; сбъднах детска мечта Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | интервюта | любопитно | рафаел надал | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook