Година по-късно: Радукану отново записа "мейджър" победа и потегли с успех в Мелбърн

от в 12:09 на 16.01.2024
Мартин Вичев

Ема Радукану стартира по мечтан начин Откритото първенство на Австралия, побеждавайки убедително Шелби Роджърс. Двете тенисистки прекараха на корта едва 76 минути - 6:3 6:2. Британката доминираше в хода на целия мач, като дори не се изправи пред нито една точка за пробив. Следваща съперничка на бившата шампионка от Шлема ще бъде китайката Яфан Уанг.

Началото на мача започна с рутинни сервис геймове за подаващите тенисистки. Радукану първа реши да поеме инициативата, като се сдоби с три възможности за пробив и макар първите две да бяха спасени, то при третата прошка нямаше и тя излезе напред в резултата. Впоследствие, британката не срещна проблеми при затвърждаването му и така си осигури комфортна преднина от 4:1. До края, повече интересни моменти нямаше и Радукану грабна първата част след 37 минути игра - 6:3.

В началото на втория сет, бившата шампионка продължи инициативата си и направи пробив още в откриващия гейм на сета. При затвърждаването му, тя срещна леки трудности, но успя да се справи и да продължи акцията си. В петия гейм, набралата скорост Радукану направи нов пробив и победата изглеждаше само въпрос на време. В крайна сметка, бившата шампионка от Шлема триумфира над Роджърс и продължава напред в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Година по-късно: Радукану отново записа "мейджър" победа и потегли с успех в Мелбърн Мартин Вичев
Теми:  
ема радукану | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook