Голямата изненада на турнира в Ротердам е първият съперник на Григор в Марсилия

от в 16:11 на 21.02.2023
Мартин Петков

Григор Димитров с представянето си през миналата седмица на АТР 500 турнира в Ротердам затвърди всички впечатления по свой адрес и доказа нагледно, че се намира в страхотна спортна форма. Първата ни ракета отпадна на полуфиналите в нидерландския град, отстъпвайки пред бъдещия шампион Даниил Медведев, и мигновено се отправи към следващия си турнир в календара - този в Марсилия от категория АТР 250, където зае статута на четвърти поставен в схемата и съответно имаше правото да почива в първия кръг на състезанието.

Жребият отреди българинът да открие кампанията си в надпреварата срещу победителя измежду Елиас Имер (№172) и сензацията от турнира в Ротердам - Хайс Броуер (№116), който преодоля квалификациите във френския град. Сблъсъкът на двамата състезатели извън първата стотица на планетата беше изключително равностоен, като по-нискоранкираният от тях взе първия сет и си осигури възможност да сервира за крайния успех, но подемът в представянето на нидерландеца от турнира в родината му нагледно се беше запазил и той успя да осъществи бляскав обрат след 2 часа и 17 минути на корта - 3:6 7:5 6:3, с което се превръща в дебютният съперник за нашето момче.

В досегашната история на съперничеството между Григор и квалификанта не личат предишни сблъсъци, като това предстои да бъде тяхната първа схватка на корта. Броуер е сред непознатите за широката общественост тенисисти, което далеч не трябва да ни изненадва, след като въпреки че левичарят е 26-годишен, то днешният му успех над Имер се явява неговата едва шеста победа на ниво АТР в кариерата.

Нидерландецът също така към днешна дата заема върховия си ранкинг на номер 116 в световната ранглиста, който достигна благодарение на четвъртфинала си на турнира в Ротердам, когато по пътя към фазата на топ 8 надигра Холгер Руне. Левичарят също така не може да се похвали със сериозни постижения и на ниво Чаланджър, където има едва един достигнат финал във визитката си, което безспорно ни свежда на мисълта, че Гришо ще излезе на корта в ролята на абсолютен фаворит за мача си от втория кръг на надпреварата в Марсилия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Голямата изненада на турнира в Ротердам е първият съперник на Григор в Марсилия Мартин Петков
Теми:  
atp | гийс броуер | григор димитров | марсилия

Коментари





Следвайте ни в Facebook