Григор Димитров открива участието си в Стокхолм във вторник следобед (програма)

от в 19:47 на 17.10.2022
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не се радваше на особени успехи през последните седмици, тъй като инкасира поражение още във втория си двубой на Откритото първенство на САЩ, а впоследствие загуби още на старта на Sofia Open. След въпросния неуспех на родна земя нашето момче реши да си вземе по-дълга почивка и отказа участие на турнира в Астана, но сега му предстои да направи своето завръщане на корта, включвайки се в една от своите любими надпревари - тази в Стокхолм, където завоюва своята първа АТР титла през 2013 година.

Родният ни представител е поставен под номер шест в схемата, като в първи кръг жребият го противопостави на Иржи Лехечка, намиращ се под номер 76 в световната ранглиста. През август месец чехът достигна до върховата за себе си 59-а позиция в класацията, но последва спад в изявите му и в момента се намира в серия от 5 поредни поражения в турнири под егидата на АТР, като любопитна подробност е, че последното от тях дойде срещу Александър Лазаров в откриващия етап на Sofia Open.

Досега Димитров и Лехечка имат само един изигран двубой помежду си, който се състоя в началото на настоящия сезон, когато двамата се изправиха един срещу друг на старта на Аустрелиън Оупън, като във въпросния сблъсък победител бе хасковлията след успех в четири сета. Предстоящата среща между двамата е поставена под номер 2 в програмата на първия по големина корт в Стокхолм, което означава, че началото на мача ще бъде поставено не преди 15:30 часа българско време, а вие ще имате възможност да го наблюдавате пряко на някой от обичайните линкове в Tennis.bg.

Централен корт (начало 14:00 часа):

1. Алекс Де Минор - Бенжамен Бонзи

2. Григор Димитров - Иржи Лехечка

3. Куентин Халис - Микаел Имер

4. Лео Борг - Томи Пол

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров открива участието си в Стокхолм във вторник следобед (програма) Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | програма | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook