Григор Димитров - Стан Вавринка 6:1, 6:7, 6:7, 4:6 (гейм по гейм)

от в 17:49 на 02.07.2018
Георги Христов

Поставеният под номер 6 Григор Димитров загуби от носителя на три титли от турнирите от Големия шлем Стан Вавринка (Швейцария) с 6:1, 6:7(3), 6:7(5), 4:6 за 2:49 часа.

Така за втори път в кариерата си след 2009 година българинът отпадна в първия кръг на "Уимбълдън". През миналата година Димитров достигна до четвъртия кръг на турнира, където загуби от бъдещия шампион Роджър Федерер.

В следващата фаза Вавринка ще играе с Томаш Фабиано.

Познай мачовете от Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон

 

РАЗВИТИЕТО ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

СЕТ I
* Димитров сервира първи

1:0 - Убедителен старт за Димитров, който взима първия гейм на 15.

2:0 - Вавринка поведе с 40:0, но не успя да реализира трите си геймбола. Григор не просто изравни, но и успя да стигне до първи ПРОБИВ в мача.

3:0 - Димитров затвърждава пробива и вече повежда 3:0. Само 10 минути игра до момента.

4:0 - Вавринка изглежда далеч от най-добрата си форма. Българинът спечели нови три поредни разигравания, за да поведе с 40:0. Стан съумя да спаси две точки за пробив, но в третия случай отново загуби подаването си. Вавринка не е спечелил нито една точка след втори сервис.

5:0 - Гришо направи двойна грешка за 15:15. След това обаче беше убедителен и продължава серията си.

5:1 - Най-после Вавринка взима сервис гейм. При това той затвори на нула.

6:1 - Блестящ първи сет за Григор Димитров. След само 24 минути на корта той затваря първата част. 

СЕТ II
* Вавринка сервира първи

1:0 - Вавринка пак поведе с 40:0 в първото си подаване от сета, но този път не допусна изненада и открива резултата в своя полза.

1:1 - Добър отговор на Григор Димитров, който също с лекота изравнява.

2:1 - Гришо направи някои непредизвикани грешки и Вавринка отново печели леко сервиса си.

2:2 - Бекхендът на Григор е много стабилен. Той не дава никакви шансове на бившия шампион от "Ролан Гарос" и затваря на нула.

3:2 - Вавринка също печели без да загуби точка. Той вече има пет директни точки от сервис на сметката си.

4:2 - Сериозни затруднения за Гришо с началния удар и той изостана 0:40. Той спаси първата точка с печеливш удар от форхенд, но при втория си шанс Стан се възползва. Първи ПРОБИВ за швейцареца.

4:3 - Първата ни ракета реагира добре и спечели две поредни разигравания за 30:0, но след това Вавринка съумя да изравни - 30:30 след грешка от форхенд на българина. Вавринка пропиля два поредни геймбола и бе наказан от Димитров, който веднага направи рибрейк.

4:4 - Никакви проблеми за поставения под №6, който печели подаването си и изравнява резултата в тази втора част.

5:4 - Два отлични форхенда дадоха аванс от 30:0 на Вавринка. След това обаче Димитров отговори много добре и на свой ред спечели две поредни разигравания. Вавринка печели гейма си в крайна сметка, а Гришо се подхлъзна неприятно на корта, но без последици.

5:5 - И двамата имат над 80% спечелени точки от първи сервис. Гришо печели с лекота на нула.

6:5 - Вавринка играе все по-уверено. На свой ред печели на нула подаването си и си осигурява минимум тайбрек. Така Гришо за втори пореден път ще сервира за оставане в сета.

6:6 - Вавринка пропусна два поредни сетбола като в първия случай направи непредизвикана грешка, след това Гришо не му даде шанс в следващото разиграване. Предстои тайбрек.

7:6 - Гришо започна с мини-пробив, но допусна двойна грешка за 1:1. Двамата си размениха по още един мини-пробив за 2:2. Вавринка взе ново предимство за 4:3 и след това стигна до нови три поредни сетбола при 6:3. Още при първия Стан се възползва и изравнява общия резултат.

СЕТ III
* Димитров сервира първи

1:0 - Много убедително начало и Григор печели на нула подаването си в третия сет.

2:0 - ПРОБИВ! Григор стига до сериозен аванс още в началото на тази част. При решителната точка Вавринка не уцели топката с центъра на ракетата и губи подаването си.

3:0 - Вавринка стигна до две поредни точки за рибрейк, но не се възползва. Григор бе много стабилен и го накара да допусна няколко грешки. Трети пореден гейм на сметката на родния талант.

3:1 - Първи гейм за Вавринка в тази част. Стигна се до равенство, но след това Гришо сбърка на два пъти от форхенд.

4:1 - Григор печели отново на нула и продължава да има комфортен аванс.

4:2 - Григор пропусна две точки за пробив в този гейм. След това направи три поредни грешки от форхенд и Вавринка се задържа в сета. Стан е взел само 28% от точките след втори сервис.

5:2 - Никакви затрудения за Григор Димитров и той се доближава само на гейм от спечелването на третата част.

5:3 - Вавринка печели на нула подаването си.

5:4 - Пробивът е върнат! Най-слабият гейм на Димитров в мача. При точката за пробив Гришо прати далеч в аут своя бекхенд.

5:5 - Трети пореден гейм за Вавринка, който остава в първия сет.

6:5 - Добър отговор на Димитров, който спира серията на опонента си и осигурява поне тайбрек.

6:6 - Вавринка направи двойна грешка и даде два сетбола на Димитров - 15:40. След това обаче намери сервиса си и ги спаси. Ще видим тайбрек.

6:7 - В тайбрека Димитров поведе с 2:0, а след това се стигна до равенство. При 4:3 той отново взе аванс, но Вавринка се възползва от негови грешки и отличен уинър от форхенд, за да поведе 5:4 с два сервиса. Вавринка пропусна сетбол, но при втория опит затвори - 7:5. Два часа и седем минути до момента на корта.

СЕТ IV
Вавринка сервира първи

1:0 - Вавринка взима подаването си на 15.

1:1 - Гришо имаше шанс да затвори на два пъти при 40:15, но Вавринка се пребори за равенство. Въпреки това българинът печели подаването си изравнява в четвъртия сет.

2:1 - Димитров направи страхотни минаващи за 40:15 и две точки за пробив. Агресивна игра и марковият бекхенд на Вавринка обаче го измъкнаха от критичната ситуация и той отново повежда.

2:2 - Григор изравнява с гейм на 30.

3:2 - Димитров имаше точка за пробив при 30:40, но Вавринка се спаси с добър форхенд. Той отново повежда в тази трета част. Дотук Димитров е реализирал само 4 от 14 възможности за пробив.

3:3 - Гейм на 30 за Димитров, който сервира сравнително добре във важните моменти.

4:3 - Вавринка взима подаването си на 15. Дотук в мача той е вкарал 63% първи сервис.

4:4 - Григор сбърка от форхенд за 30:30. Макар под напрежение той се справи на ниво и печели подаването си.

5:4 - Стан сервира много добре и печели на нула. Той принуждава Димитров да сервира за оставане в мача.

6:4 - Димитров не издържа на напржението и изостана 15:40. Опитният швейцарец се възползва от втория си мачбол, за да си осигури победата!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров - Стан Вавринка 6:1, 6:7, 6:7, 4:6 (гейм по гейм) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | Стан Вавринка | тенис | тенис на живо | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook