Григор Димитров записа победа на шоуто Boodles Challenge (видео)

от в 17:53 на 26.06.2018
Георги Христов

Григор Димитров стигна до победа по време на на демонстративния турнир Boodles Challenge в Стоук Парк. Той надигра №35 в света Стефанос Циципас от Гърция със 7:6(4), 6:1.

Българинът изоставаше с 1:4 в първия сет, но стигна до тайбрек, в който се наложи със 7:4 точки. След почивката той убедително поведе с 4:1 гейма и нямаше проблеми да приключи мача в два сета.

По-късно в надпреварата предстои да играят още Кевин Андерсън срещу Фабио Фонини, а след това и Беноа Пер и Лиъм Броуди.

В четвъртък Гришо ще играе на Aspall Tennis Classic в Хърлингам, където още ще видим Рафаел Надал и Мария Шарапова. В това състезание първата ни ракета ще се изправи срещу Карен Хачанов.

"Чудесно е да се завърна тук. Турнирите на тревни кортове са специални, имаме толкова малко време да играем на тази настилка през сезона. Опитвам се да се възползвам от възможностите си. Времето беше прекрасно, а подкрепата ви бе изумителна.

"Без съмнение Циципас може да бъде в топ 10. Той има нужните оръжия. Играе добре и много постоянна тази година. Представя се силно и му желая всичко най-добро за Уимбълдън и през сезона. Нека бъде и здрав - това е приоритет №1," заяви Димитров след успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров записа победа на шоуто Boodles Challenge (видео) Георги Христов
Теми:  
boodles challenge | григор димитров | стефанос циципас | тенис турнир в хърлингам

Коментари





Следвайте ни в Facebook