Григор за мача с Джокович: Обичам големите мачове и вярвам в своите шансове за победа

от в 01:11 на 13.05.2023
Мирела Николова

Григор Димитров откри с убедителен успех участието си на Мастърс надпреварата в Рим през вчерашния ден, когато наложи волята си над трикратния шампион от Шлема Стан Вавринка в последователни сетове и си осигури място в третия етап на турнира. Там обаче ще го очаква още по-сериозно предизвикателство в лицето на световния №1 Новак Джокович, който на старта преодоля съпротивата на световния №61 Томас Мартин Етчевери. Това ще бъде 12-и сблъсък между двамата балканци, като предимството е на страната на сърбина, който води с 10:1 победи. Веднага след края на срещата си от откриващия кръг първата ни ракета даде интервю на корта, в което коментира случилото се в двубоя срещу Вавринка и изрази вяра, че може да поднесе изненадата в следващия етап.

Поздравления, Григор! Имах чувството, че колкото повече продължаваше двубоят, толкова по-силно Вавринка започна да вярва, че може да осъществи обрат.

- Да, смятам, че във втория сет му позволих да заиграе по-добре, но това не бива да ни изненадва, тъй като все пак говорим за Стан на клей. Той е невероятен тенисист на всички настилки и това е ясно на всички ни. Знаех, че съм допуснал голяма грешка, когато му позволих да върне пробива във втория сет, което отключи едно по-високо ниво от негова страна. Стан не се нуждае от много, за да си възвърне увереността и да заиграе първокласен тенис.

Никога не е лесно да се изправиш срещу него, играли сме толкова много пъти заедно, познаваме се изключително добре и знаем точно какво ще направи другия в дадена ситуация, така че съм щастлив, че успях да затворя мача в последователни сетове.

Задачата ти обаче не става по-лесна. Жребият не е особено благосклонен към теб в последно време. - преди две седмици трябваше да се изправиш срещу Алкарас в третия кръг в Мадрид, а сега ти предстои сблъсък срещу Новак Джокович.

- Не мисля, че може да се каже нещо за това. Нещата са такива, каквито са. Обичам тези мачове, казвал съм го и преди. Част съм от Тура вече дълго време и се чувствам комфортно срещу големите играчи. Знам, че балансът ми срещу Новак не е никак добър, но въпреки всичко се наслаждавам на тези двубои срещу тенисисти от топ 10. Винаги вярвам във шансовете си за победа и никога не знаеш какво ще се случи.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор за мача с Джокович: Обичам големите мачове и вярвам в своите шансове за победа Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | новак джокович | рим | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook