Халеп и Сабаленка откриха участието си в Мадрид с експресни победи

от в 16:14 на 30.04.2021
Тея Кръстева

Световната номер 3 при дамите Симона Халеп записа двусетов успех над испанката Сара Сорибес Тормо на турнира от категория WTA 1000 в Мадрид след 6:0 7:5.

В откриващия сет румънката бе напълно безкомпромисна, докато нейната опонентка изпитваше сериозни затруднения зад основната линия. Халеп не остави никакви шансове на Тормо и така спечели първата част без особена драма - 6:0.

Втората част стартира отлично за бившата шампионка от Шлема, която набързо реализира два пробива и поведе в резултата с внушителното 5:1. Когато по всичко личеше, че това ще е безпроблемна победа за Халеп, нейната ръка трепна и тя допусна тотален спад в представянето си. Испанката се възползва от създалата се ситуация, за да изравни до 5:5, само че тогава световната номер 3 демонстрира таланта си и не допусна обрат. Халеп реализира нов брейк в последния момент, а след това спечели сервис гейма си на 0 - 7:5.

В друг сблъсък от надпреварата в Мадрид световната номер 7 Арина Сабелнка се наложи в два сета над Вера Звонарьова с 6:1 6:2. За място на осминафиналите беларускинята ще спори с Дария Касаткина.

Откриващият сет започна с ранен пробив в сметката на Сабаленка, който бе извоюван след дълъг гейм. Световната номер 7 обаче не успя да затвърди преимуществото си, допускайки рибрейк - 2:1. Оттам нататък обаче Арина не показа колебания и спечелвайки още на 2 пъти подаването на своята съперничка, по-високо ранкирана състезателка изпрати първата част в историята - 6:1.

Сабаленка пренесе отличната си игра и във втората част на двубоя, нанизвайки 2 поредни пробива. Беларускинята не срещна никакви затруднение и по този начин след малко повече от час игра триумфира с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп и Сабаленка откриха участието си в Мадрид с експресни победи Тея Кръстева
Теми:  
симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook