Хертогенбош: Сабаленка изигра пореден силен двубой и оформи финал със световната №30

от в 18:50 на 11.06.2022
Мартин Петков

Арина Сабаленка се представя на отлично ниво в хода на седмицата, след като записа три последователни успеха и достигна полуфиналите на турнира в Хертогенбош, с което дава заявка за сезона на трева, макар че няма да участва на Уимбълдън. Белорускинята през днешния ден, в опит да достигне мача за титлата в нидерландския град, срещна Шелби Роджърс и показа двете лица в играта си, но в крайна сметка заслужи победата след 7:6(6) 6:0. В спор за трофея световната номер 6 ще се изправи срещу друга тенисистка със забрана за участие на Уимбълдън в лицето на рускинята Екатерина Александрова.

В началните подавания от мача се създаде убеждението, че американката се чувства по-добре на корта, ала наглед неочаквано Сабаленка първа реализира пробив. Впоследствие белорускинята се пропука мигновено и инкасира рибрейк, за да бъде възстановен паритета. Роджърс минути по-късно оползотвори шанса си за пробив в последния възможен момент и застана на сервис за спечелване на частта, но не се справи с напрежението и станахме свидетели на тайбрек. В дългия гейм водачеството често се менеше, като до сетбол първа достигна световната номер 42, ала Арина не бе казала последната си дума и осъществи обрат, отмъквайки откриващия сет.

При старта на втората част световната номер 6 запази вдъхновението в играта си и реализира ранен пробив, който защити чрез отразен брейкбол и гледаше убедително към победата. Силното представяне на Сабаленка ѝ донесе втори брейк в идните минути, с който тя съумя напълно да обезкуражи противничката си и необезпокоявана стигна до крайния успех, като в допълнение ,,върза геврек" на Роджърс по пътя към победата.

По-рано днес в другия полуфинален сблъсък на корта излязоха световната номер 30 Екатерина Александрова и 24-та ракета на света Вероника Кудерметова. Двубоят протече напълно еднопосочно, след като по-нискоранкиранката рускиня взе рано преимущество в резултата и го защитаваше безупречно, отмъквайки първата част. Впоследствие Александрова нито за миг не остана в догонваща позиция в руския сблъсък и закономерно триумфира с 6:3 6:1, което ѝ отреди място в мача за титлата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хертогенбош: Сабаленка изигра пореден силен двубой и оформи финал със световната №30 Мартин Петков
Теми:  
Арина Сабаленка | вероника кудерметова | екатерина александрова | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook