Хуркач отстрани сензацията на турнира и е на една победа от място в Торино!

от в 19:07 на 04.11.2021
Диана Андреева

Хуберт Хуркач сложи край на приказката за щастливия губещ Доминик Кьопфер. Германецът надигра последователно Анди Мъри и Феликс-Оже Алиасим, но днес силите му доститнаха за спечелването на едва един сет и в крайна сметка той се предаде. Мачът завърши след повече от два астрономически часа, като успехът отиде на сметката на Хуркач след 4:6 7:5 6:2 и така той запази надеждите си за класиране в Торино живи. 

В срещата Хуркач показа за пореден път, че разполага с разнообразни оръжия и е способен да победи дори и най-постоянните състезатели в Тура. Играта на поляка и днес бе на високо ниво, но инкасираният ранен пробив се оказа невъзможен за връщане и Хуберт се раздели с първия сет. 

Втората част се разви далеч по-равностойно, но този път Хуркач успя да се поздрави с крайната победа. Още от началото разиграванията бяха продължителни, а напрежениего постепенно се покачваше. Те си размениха по два пробива, преди неочаквано Хуркач да реализира в последния възможен момент пробив, който бе и причината паритетът в общия резултат да се възвърна. 

Решаващият сет също вървеше много равностойно, преди фаворитът в мача да пое инициативата в свои ръце. Хуркач започна да впечатлява с отигравания от дъното на корта и постепенно взе превес в резултата. Хуби проби своя противник не един, ами цели два пъти, за да може за пореден път да напусне корта в ролята на шампион.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач отстрани сензацията на турнира и е на една победа от място в Торино! Диана Андреева
Теми:  
доминик кьопфер | мастърс париж | тенис турнир в париж | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook