Яник Синер се присъедини към Новак Джокович и Рафаел Надал в престижна класация

от в 15:48 на 19.04.2021
Владислав Риждов

Италианският тинейджър Яник Синер постигна най-високото си класиране в ранглистата на АТП и вече се намира на 19-та позиция. Това направи Синер дванадесетият най-млад играч, който провиба в топ 20 при мъжете, откакто през 1973 година за пръв път е представена компютърна класация.

За отбелязване е, че в този списък присъстват имената на играчи като Рафаел Надал, Новак Джокович, Пийт Сампрас, Джим Къриър и Анди Мъри. Въпреки че другите състезатели от престижната класация направиха този подвиг на още по-ранна възраст, трябва да се отбележи, че Синер започна да се състезава в Тура в средата на 2019 година. 19-годишният Синер определено направи огромно изкачване в ранглистата през последните години. Яник се е изкачил с около 500 места от началото на сезон 2019, а по-рано през този месец дори достигна до първия си финал на турнир от сериите Мастърс, който се проведе в Маями.

Синер започва да вкусва успеха още от много ранна възраст, което често е критерии за бъдещи успехи. Водачът на списъка Пийт Сампрас е най-младият играч, който някога е достигал до топ 20 в мъжката ранглиста. Това той постига на 26 февруари 1990 година. Рафаел Надал и Новак Джокович, които станаха професионалисти съответно през 2001 и 2003 г., също бяха забележителни в първите си години. Краля на клея дебютира в топ 20 през 2004 година, когато достигна до първия си Мастърс финал, който също беше в Маями, докато Джокович направи своя пробив през 2006 година. Ето и пълният списък:<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Яник Синер се присъедини към Новак Джокович и Рафаел Надал в престижна класация Владислав Риждов
Теми:  
новак джокович | ранглиста | рафаел надал | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook