Ясни са последните две попълнения за отбора на Европа в Laver Cup

от в 11:26 на 10.08.2022
Калоян Соколов

Laver Cup отдавна не е просто демонстративен турнир и от няколко години насам събитието се е превърнало в едно от най-значимите в света на тениса. Феновете имат възможност да се насладят на почти всички най-добри състезатели в света, които загърбват своето съперничество и стават един отбор. Именно този формат ни дари с възможността да гледаме Федерер и Надал заедно в тандем, както и да се върнем към 80-те години на миналия век, когато Джон Макенроу и Бьорн Борг са водели свирепи битки на корта, а сега са капитани на двата съревноваващи се тима и по този начин пресъздават отново своето някогашно противопоставяне.

Досега отборът на Европа е спечелил всяко едно от изминалите издания на надпреварата, като наглед ще бъде много трудно тази тенденция да бъде нарушена, защото Борг тази година ще може да разчита на всички членове на Голямата четворка. Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович доминираха ATP тура заедно за повече от десетилетие и е изключително трудно да надвиеш само един от тях, а какво остава за всички наведнъж.

Към тях пък днес стана ясно, че се присъединяват Стефанос Циципас и Каспър Рууд. Гъркът за трети пореден път ще бъде част от Laver Cup и можем да разберем защо отново е избран да играе в турнира, имайки предвид перфектния му рекорд в неговите мачове на сингъл. Рууд пък ще се включи за втора поредна година и категорично също заслужава доверието на капитана си, защото спечели категорично единствената си към момента среща от отборното съревнование.

По този начин европейците попълниха своите редици, докато Световният отбор скоро ще обяви съвсем скоро последните двама състезатели, които ще се присъединят към Феликс Оже-Алиасим, Диего Шварцман, Джак Сок и Тейлър Фриц. 

Припомняме ви, че събитието ще се проведе  между 25 и 27 септември в лондонската зала 02 Arena, която до неотдавна беше дом на финалния Мастърс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясни са последните две попълнения за отбора на Европа в Laver Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | каспър рууд | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook