Иновациите продължават: Ролан Гарос и Уимбълдън с нова промяна в регламента си

от в 16:26 на 11.02.2023
Мирела Николова

През миналата година АТР взе официално решение да бъде позволена треньорската помощ по време на двубоите, като същото правило бе прието и от два от турнирите от Големия шлем - US Open и Аустрелиън Оупън. Ролан Гарос и Уимбълдън бяха единствените две надпревари, неразрешаващи т.нар. "коучинг", но вече стана ясно, че те също са предприели промяна в правилника си, което означава, че оттук насетне треньорската помощ от трибуните ще бъде позволена на всеки един професионален турнир.

Решението на All England Club е сериозна изненада, имайки предвид как англичаните изключително силно държат на традициите си и промените са много рядко срещано явление. Медиите във Великобритания съобщават, че организаторите винаги са били твърдо против легализирането на "коучинга", тъй като са имали ясна позиция по темата, а именно - играчите трябва сами да се справят с напрежението си на корта.

Според настоящите правила на треньорите е позволено да подсказват на своите състезатели чрез жестове или думи от трибуните, но не и да слизат на корта. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иновациите продължават: Ролан Гарос и Уимбълдън с нова промяна в регламента си Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | ролан гарос | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook