Изненада в Сан Хосе: Шампионката от Уимбълдън напусна турнира след сет на нула

от в 07:17 на 02.08.2022
Калоян Соколов

Елена Рибакина не беше преминавала четвъртфиналите на надпреварата от Големия шлем до тазгодишния Уимбълдън, но всичко това е в историята. Казахстанката демонстрира впечатляващ стандарт на сервиране и безпощаден тенис от дъното на корта, с което доминираше над всяка една съперничка и заслужено достигна до трофея. Както обаче сме се убедили в последните години, то е много трудно за младите състезателки да затвърдят едни подобен голям успех, което нагледно се доказва от примера на София Кенин и Ема Радукану.

Самата Рибакина трябваше да се убеди в това по трудния начин, тъй като загуби още първия си мач при своето завръщане на корта. Това се случи в откриващия кръг на WTA 500 турнира в Сан Хосе, където тя допусна обрат от рускинята Дария Касаткина - 6:1 2:6 0:6. Taка седмата поставена си осигури двубой срещу местната представителка Тейлър Таунзенд в следващия етап на състезанието, докато Рибакина се отправя директно към участие за надпреварата в Торонто.

Началото по никакъв начин не предвещаваше подобна развръзка, защото агресивният стил на световната номер 23 напълно доминираше над Касаткина, която се опитваше да се брани с високо повдигнати топки, само че те ставаха лесна плячка за шампионката от Уимбълдън и тя реализира два пробива, за да си осигури спечелването на частта.

Изведнъж грешките заваляха от ракетата на казахстанката, а седмата поставена беше в състояние да връща всеки един неин удар и непрекъснато караше опонентката си да прави допълнителни отигравания. Това сериозно разстрои ритъма на 23-годишната състезателка, чието ниво спадна драстично и рускинята спечели също толкова категорично втория сет.

В решителната част пък на практика нямаше абсолютно никаква битка, тъй като Рибакина дори не можа да си осигури възможност за спечелването на гейм и Касаткина се нуждаеше от едва 25 минути, за да се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада в Сан Хосе: Шампионката от Уимбълдън напусна турнира след сет на нула Калоян Соколов
Теми:  
wta | дария касаткина | елена рибакина | Обзори | сан хосе

Коментари





Следвайте ни в Facebook