Рафа даде безплатен урок на Циципас и спечели трофей №11 в Барселона

от в 18:25 на 29.04.2018
Калоян Пламенов

Рафаел Надал спечели своя 11-и трофей в Барселона, след като победи с лекота на финала 19-годишната гръцка сензация Стефанос Циципас след 6:2, 6:1 и по този начин защити отличието си в надпреварата. 

В първия сет испанецът проби на два пъти подаването на своя противник - в третия и петия гейм, а освен това си спечели всички подавания и в крайна сметка дори не даде шансове на гръцкия състезател да стигне до точка за пробив.

Вторият сет започна също ударно за Матадора и той дръпна с 4:0 гейма след пробиви в първия и третия гейм, а до края мачът просто се доиграваше и Матадора достигна с лекота до успеха в него, като проби още веднъж в последния гейм.

Това бе първа среща между двамата, както и 11-и трофей за Матадора в този турнир. 

Kaкто е известно, преди броени дни испанецът грабна своя трофей 11 в Монте Карло, а сега повтори постижението си и в този турнир. Освен това той продължава да няма загубен сет на клей от доста време насам. 

Младият Циципас пък може да бъде изключително доволен от своето представяне, тъй като достигна до своя първи финал на ATP турнир и се представи цялостно повече от достойно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафа даде безплатен урок на Циципас и спечели трофей №11 в Барселона Калоян Пламенов
Теми:  
рафаел надал | стефанос циципас | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook