Карлос Моя: Григор може да е в топ 10, не знам дали е отдаден на тениса

от в 22:21 на 28.05.2019
Мария Петрова

Един от наставниците на Рафаел Надал - Карлос Моя коментира ситуацията около Григор Димитров и колебливите му изяви през 2019 година. Както е известно във втори кръг на "Ролан Гарос" Димитров предстои да излезе в сряда срещу Марин Чилич.

"Познавам Григор, но не знам как тренира. Той е страхотен човек. Не знам колко е голяма страстта му, колко е отдаден на тениса. Много е талантлив и може да бъде в топ 10 със сигурност, но не знам психологически в какво състояние е. Чух, че има и физически проблеми," коментира Моя пред Sportal.bg.

Според Моя победата на Рафаел Надал срещу Джокович в Рим ще му даде още повече увереност за турнира. "Победата на финала в Рим срещу топ играч, като Джокович, беше страхотна. Успехът срещу Новак даде допълнителна увереност на Рафа и сега нещата са различни.

"Знаем, че ще е трудно, но Рафа го е правил 11 пъти, играе добре. Не приемаме нищо за даденост. Опитваме се да пестим енергия, опитваме се да прекараме колкото е възможно по-малко време на корта, но това е маратон. Ако имаш проблеми в началото, не се знае какво ще се случи в края. Да се надяваме, че ще постига трисетови победи," пожела си бившият №1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карлос Моя: Григор може да е в топ 10, не знам дали е отдаден на тениса Мария Петрова
Теми:  
григор димитров | карлос моя | рафаел надал | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис бг новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook