Каспър Рууд ще спори за титлата в Женева

от в 15:32 на 21.05.2021
Владислав Риждов

Каспър Рууд се класира за финала на надпреварата от сериите 250 в Женева. Норвежкият тенисист мина безпроблемно през съпротивата на ветерана Пабло Андухар - 6:3 6:2 и в утрешния ден ще спори за титлата.

Третият в схемата можеше да си осигури ранно предимство, но трите шанса, до които достигна, бяха отразени от испанеца. Все пак при четвъртия си опит Рууд се добра до пробива. Норвежецът изпълни хубав бекхенд по правата, а впоследствие затвърди убедително водачеството си. Рууд бе по-солидният от двамата и не позволи на съперника си да достигне до сериозни възможности за пробив. Световният номер 21 си служеше чудесно със своя бекхенд по правата и го използваше във всеки удобен момент. Скандинавецът затвори убедително първата част в своя полза, като в самия й край проби за втори път подаването на Андухар.

Рууд стартира на високи обороти и втората част, като дръпна с брейк аванс в резултата, след като при 1:0 в своя полза, пропусна две точки на сервис на Андухар. Светоният номер 75 показа добър тенис, но така и не можа да навакса изоставането в резултата. Рууд поведе с 5:2, а след това изигра добър сервис гейм на ретур и сложи край на срещата, която продължи малко над час време.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Каспър Рууд ще спори за титлата в Женева Владислав Риждов
Теми:  
каспър рууд | тенис турнир в женева | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook