Като от филм на ужасите: Зловещата контузия на Артур Казо на турнира в Барселона (видео)

от в 00:31 на 16.04.2024
Калоян Соколов

Настоящият тенис сезон започна по приказен начин за 21-годишния Артур Казо, който получи "уайлд кард" за участие в основната схема на Аустрелиън Оупън и оправда доверието, достигайки до осминафиналите при дебютното си участие в Мелбърн. Младокът надигра самия Холгер Руне по пътя си към постигането на този рейд и това определено даде надежди на френската тенис общественост да смята, че най-после е намерила своята нова звезда в мъжкия тенис.

За съжаление, последните седмици са меко казано неприятни за Казо, след като той не издържа на жегата в Маями и беше изнесен с инвалидна количка от корта, а днес се случи нещо далеч по-сериозно в мача му от първия кръг на ATP 500 състезанието в Барселона, където се изправи срещу Матео Арналди. Световния номер 75 изглеждаше напълно възстановен от споменатия инцидент и се противпоставяше успешно на друг от най-добрите младия тенисисти в световния тенис, като нищо не можеше да раздели двамата до 5:5 гейма в първия сет.

Тогава последва сцена като от филм на ужасите, защото французинът обърна глезена си по зловещ начин, докато понечи да стартира към мрежата, за да достигне до стоп волето на своя съперник. Това доведе до падане на корта от страна на 21-годишния тенисист, чиято болка беше изписана на лицето му и физиотерапевтът трябваше да го съпроводи до стола му за почивка, защото Казо беше неспособен да направи и една повече крачка на изцяло собствен ход.

Арналди пък показа нужното ниво на спортсменство и веднага отиде да види своя съперник, когото прегърна сърдечно, щом му стана ясно, че мачът просто няма как да продължи. Впоследствие французинът качи снимка на наранения си глезен, а тя определено не беше за хора със слаби сърца, защото можеше да забележим една огромна подутина, която наподобяваше топка за боулинг.

"Ще ви държа в течение" - гласеше краткото послание в социалните медии на 1/8-финалиста от Мелбърн, чиято контузия вероятно ще го извади за дълго време от кортовете, а ние можем само да му пожелаем възможно най-бързо да се възстанови и отново да прави това, което му носи най-голямо удоволствие.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като от филм на ужасите: Зловещата контузия на Артур Казо на турнира в Барселона (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | артур казо | видео | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook