Като стена: Медведев спря устрема на Кецманович и е финалист в Лос Кабос

от в 07:06 на 06.08.2022
Калоян Соколов

Настоящият сезон започна повече от добре за Даниил Медведев, който достигна до финала на Аустрелиън Оупън, а впоследствие се изкачи под номер едно в ранглистата за пръв път в своята кариера. Оттогава обаче руснакът се намира в сериозна дупка, като на всичкото отгоре му се наложи да се оперира от херния и пропусна целия клей сезон. После пък беше принуден да не играе на Уимбълдън и така изцяло излезе от игрови ритъм, а спечелването на титла продължаваше да му убягва през 2022-ра.

През тази седмица обаче руснакът има възможност да се завърна на любимите си твърди кортове и досега е безупречен по време на надпреварата в Лос Кабос. Днес топ поставеният се справи с един от най-добрите играчи в хода на годината, а именно Миомир Кецманович, надигравайки го със 7:6(1) 6:1. Toва беше втора победа на Медведев над този съперник през последните месеци, с чиято помощ продължи към сблъсъка за трофея и там ще срещне един измежду Камерън Нори и Феликс Оже-Алиасим.

Началото беше вихрено за сърбина, който печелеше болшинството от дългите разигравания и така неутрализираше най-силното качество на световния номер едно. Кецманович вкарваше непрестанно много дълбоки ретури в полета на опонента си, което му позволи да пробие и скоро имаше аванс от 4:1 гейма в резултата.

Постепенно фаворитът намери ритъма си и виждахме страхотни контра отигравания от неговата ракета, които му помогнаха да стопи изоставането си и да влезе в тайбрек. Там московчанинът беше абсолютно безупречен не загуби нито една точка в него, а оттам насетне беше като стена и почти не пропускаше удар, отпускайки само още един гейм на балканеца в оставащата част от срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като стена: Медведев спря устрема на Кецманович и е финалист в Лос Кабос Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | лос кабос | миоми кецманович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook