Като в най-добрите си дни: Тийм изнесе открит урок на младия Шелтън и е 1/4-финалист в Ещорил

от в 16:38 на 06.04.2023
Мартин Петков

Доминик Тийм през настоящата седмица успя най-сетне да се завърне на победния път, след като спря серията си от пет поредни загуби и стигна до успех на старта в Ещорил, осъществявайки пълен обрат над сънародника си Себастиан Офнер. По този начин някогашният номер три си осигури възможността във втория кръг да премери сили срещу една от сензациите до момента през сезона в лицето на 20-годишния Бен Шелтън, за когото това е първа авантюра на европейска земя.

Сблъсъкът пък далеч не се оказа толкова равностоен, след като бившият шампион от US Open напомни за дните, когато беше сред най-добрите играчи в света на клей и на два пъти оставаше в ролята на подгласник на Ролан Гарос, за да подчини 193-сантиметровия американец в последователни сетове - 6:2 6:2. С триумфа си, дошъл за само 63 минути на корта, австриецът за първи път от миналия октомври насам записва две поредни победи, като на четвъртфиналите му предстои да срещне един измежду Куентен Алис и осмия поставен Роберто Баутиста Агут.

Началото на двубоя далеч не протече по вкуса на Тийм, който допускаше прекомерен брой неточности в желанието си да е агресивен и на бърза ръка предаде подаването си в актива на левичаря. Шелтън обаче с последвалите си действия по никакъв начин не оправда водачеството си в резултата, като пласираше плитки топки в половината на световния номер 111, който демонстрираше най-доброто си лице на корта и отбелязваше купища уинъри, донесли му шест поредни гейма на сметката, а с това и успеха в откриващия сет.

С настъпването на втората част четвъртфиналист от Аустрелиън Оупън успя да сложи край на серията на именития си съперник, като спечели дебютното си подаване, но оттам насетне господството на "Доминатора" беше възобновено. Тийм продължи с все същата интензивност да подхожда във всяко от разиграванията и установи траен контрол при продължителните размени от дъното на корта, превърнали се в основополагащи за съревнованието им върху червената настилка, като нито за миг не станахме свидетели на колебание от страна на бившия шампион от US Open, който спечели шест от последните седем гейма в срещата и узакони безспорно най-добрата си победа през 2023-та година досега.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като в най-добрите си дни: Тийм изнесе открит урок на младия Шелтън и е 1/4-финалист в Ещорил Мартин Петков
Теми:  
atp | бен шелтън | доминик тийм | ещорил

Коментари





Следвайте ни в Facebook