Като в приказка: 15-годишната Гоф с исторически триумф, вдигна титлата в Линц

от в 16:28 на 13.10.2019
Калоян Пламенов

Седмицата за 15-годишната Коко Гоф завърши по най-добрия начин и тя успя сензационно да спечели титлата на женския турнир в Линц.

Влязлата в основната схема като "щастлива губеща" американка победи на финала Йелена Остапенко след 6:3, 1:6, 6:2 за малко над час и половина игра.

Това е и нейна първа титла в тура при жените, а от утре за първи път в своята кариера ще влезе в топ 100 на световния тенис.

В първия сет всичко се реши след един единствен пробив в полза на американката във втория гейм, докато във втория сет латвийката бе по-добрата от двете и след три пробива на своята сметка и едно загубено подаването изравни сетовете.

В третия решителен сет обаче Коко взе солиден аванс от 5:0 след пробиви във втория и четвъртия гейм. След това обаче нейната противничка върна един от пробивите и спечели два поредни гейма. В осмия гейм Гоф проби отново и спечели мача. 

Без съмнение сценарият на турнира за Гоф е като за филм или по-скоро като в приказка, тъй като тя научи, че влиза в основната схема като "щастлив губещ" буквално минути преди първия си мач. Преди това бе отпаднала още в квалификациите. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като в приказка: 15-годишната Гоф с исторически триумф, вдигна титлата в Линц Калоян Пламенов
Теми:  
йелена остапенко | коко гоф | кори гоф | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в линц

Коментари





Следвайте ни в Facebook