Кербер продължава победния си марш; Финалистката от Ролан Гарос е аут!

от в 17:47 на 03.07.2021
Калоян Соколов

Анджелик Кербер продължава чудесната си серия, която я отведе до титлата в Ийстбърн и днес се справи със съпротивата на Александр Саснович. Бившата шампионка не започна по най-добрия начин, но се окопити и постигна обрат, за да триумфира с крайното 2:6 6:0 6:1 и така се класира за четвъртия кръг на Уимбълдън, където я очаква двубой с талантливата Кори Гоф.

Бившата номер едно не започна никак добре срещата, като допускаше изключително нехарактерни грешки и беларускияната се откъсна напред с 4:0 гейма. Кербер все пак се разписа, само че за обрат беше твърде късно и първият сет отиде в актива на аутсайдерката.

Оттам насетне обаче поставената под номер 25 контролираше изцяло случващото се на корта, докато Саснович трудно съумяваше да спечели дори точка, а до края на сблъсъка германката загуби само един гейм, подпечатвайки с лекота мястото си в следващата фаза.

Съдбата на Анастасия Павлюченкова в турнира не бе така радостна, тъй като финалистката от Ролан Гарос имаше тежък тест срещу Каролина Мухова, който не успя да издържи и чехкинята се наложи със 7:5 6:3. Така Мухова ще се изправи срещу Паула Бадоса в спор за място на четвъртфиналите.

Павлюченкова имаше предимство от пробив и в двата сета, ала нейното ниво спадаше рязко във важните ситуации, което позволи на съперничката ѝ да я надиграе сравнително комфортно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер продължава победния си марш; Финалистката от Ролан Гарос е аут! Калоян Соколов
Теми:  
wta | анастасия павлюченкова | Анджелик Кербер | каролина мухова | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook