Кербер не даде нито гейм на Заразуа; Швьонтек потегли с победа в Маями

от в 22:49 на 25.03.2021
Диана Андреева

Анджелик Кербер откри кампанията си в Маями по възможно най-добрия начин! Световната номер 26 не остави никакъв шанс на Рената Заразуа и след безкомпромисното 6:0 6:0 се поздрави с успех. Германката се нуждаеше от точно 61 минути, за да може да си осигури място на 1/16-ина финалите в Maiami Open, където я очаква Виктория Азаренка.

Макар и да не загуби нито един гейм по време на целия двубой, Кербер допускаше непредизвикани грешки на моменти, а дори се стигна и до няколко точки за пробив в полза на Заразуа, но това не бе достатъчно за 23-годишната мексиканка и в крайна сметка тя се предаде. 

В друга среща от програмата при дамите за днешния ден една срещу друга се изправиха Ига Швьонтек и Барбара Крейчикова. Шампионката на Ролан Гарос 2020 успя да се наложи в последователни сетове - 6:4 6:2, а добрата й игра и осигури среща с Ана Конюх.

Срещата започна добре за младата Швьонтек, която си осигури комфортен аванс от 5:1, но моментен спад в играта й позволи на Крейчикова да се завърне в сета, а тя дори достигна до 4:5, но сервирайки за изравняване в резултата, Барбара за пореден път се пропука и в крайна сметка предаде частта.

Последвалия втори сет също бе изпълнен с равностойни разигравания, но решена да приключи мача без да играе трета решаваща част Швьонтек рязко вдигна нивото на играта си, а това се оказа и ключово за нейния успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер не даде нито гейм на Заразуа; Швьонтек потегли с победа в Маями Диана Андреева
Теми:  
ангелик кербер | ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook