Кириос за Надал: Изобщо не ми се слуша - какво да кажем за нарушенията му?

от в 16:40 на 28.02.2019
Георги Христов

Ник Кириос постигна впечатляващ обрат по време на осминафиналите на Mexican Open срещу Рафаел Надал с 3:6, 7:6, 7:6, спасявайки три мачбола. Така австралиецът предстои да се изправи в четвъртфиналите срещу Стан Вавринка.

След мача с Матадора се разрази полемика за поведението на Кириос, който бе разкритикуван от Рафа. "Той е играч с огромен талант. Може да спечели титли от Големия шлем и да се бори за челните места, но има причина това да не се случва. Той не уважава публиката, противниците и себе си," заяви Надал.

На своята пресконференция Кириос не пропусна да отговори на Надал. "Аз съм различен, а Рафа си има своите особености. Нека той се съсредоточи върху своите неща. Той си няма представа през какво преминавам, не знае нищо за мен и изобщо нямам желание да го слушам. Това е начинът, по който играя, а той също демонстрира своя стил. Много е бавен между отделните точки. Има си правило в книгите и е указано колко време трябва да се подготвяш между точките. Рафа го нарушава всеки път. Не искам да коментирам играта му, той си има свой подход. Аз също.

"Той игра добре, това е спортът - хората сме различни и изобщо не смятам да вземам под внимание коментарите му," коментира Кириос.

Австралиецът уточни, че до последно е бил под въпрос заради хранително разстройство, а освен това е имал болки в коляното. "Преди мача изобщо не бях сигурен дали да изляза на корта. Не се чувствах оптимално. Със започването на мача адреналинът ми помогна да се събера и да преодолея проблемите. Такава победа ще ми даде допълнителна увереност. В последно време не успявах да се забавлявам на корта. Победа над Надал е много специална."

От своя страна Надал се насочва към Индиън Уелс за местния "АТР Мастърс 1000" от седми март.




Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кириос за Надал: Изобщо не ми се слуша - какво да кажем за нарушенията му? Георги Христов
Теми:  
ник кириос | рафаел надал - ник кириос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook