Кирьос стартира участието си на домашния Шлем с експресна победа

от в 12:06 на 08.02.2021
Калоян Соколов

Ник Кирьос беше извън тенис кортовете близо година и не изглеждаше в оптимална форма при завръщането си миналата седмица, когато отстъпи на Борна Чорич в четвъртиналите на Murray River Open. Австралиецът обаче изглежда готов да даде най-доброто от себе си по време на Аустрелиън Оупън и стартира участието си с рутинен успех над Фредерико Ферейра Силва - 6:4 6:4 6:4.

Кирьос започна раконцентрирано и бързо се оказа догонващ с пробив, ала мигновено реализира рибрейк и постепенно започва да показва на какво е способен. Бомбените сервиси и форхенди на Ник започнаха често да намират пределите на корта, което му донесе спечелването на откриващата част, а вторият сет отново протече под диктовката на местния представител, който печелеше подаванията си често за по-малко от минута.

В третата част двама състезатели си размениха ранни брейкове, но надеждата на домакините отново пое контрол над срещата и натискаше опонента си при всяка удобна възможност. Канберецът вече изглеждаше далеч по-спокоен, показвайки част от невероятния си артистизъм на корта под овациите на многобройните фенове. В крайна сметка Кирьос получи възможност да сервира за победа при 5:4 и с нулев гейм намери място в следващия етап на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос стартира участието си на домашния Шлем с експресна победа Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook