Кирьос за правило на Уимбълдън: Това е най-глупавото нещо, което може да съществува

от в 16:13 на 27.06.2022
Мирела Николова

В началото на годината Ник Кирьос обедини сили със своя добър приятел Танаси Кокинакис на Аустрелиън Оупън, където завоюваха трофея, а сега двамата отново се завръщат като тандем на корта в опит да повторят подвига си от Мелбърн. До последно не беше ясно дали австралийците планират да участва в надпреварата при дуетите и на Уимбълдън, имайки предвид, че това е единственият турнир от Шлема, където двубоите на двойки се играят във формат 3 от 5 сета.

Съответно натоварването става твърде сериозно за играчи, които искат да се съсредоточат върху изявите си на сингъл, и именно поради тази причина "лошото момче на тениса" не скри недоволството си, че ще му се налага да играе дълъг формат и в турнира при тандемите.

"Не съм очарован от факта, че ще трябва да играя 3 от 5 сета и на двойки. Мисля, че това е най-глупавото нещо, което може да съществува. Нямам идея защо правилото е такова. Никой не иска да играе толкова дълги мачове при дуетите, нито пък някой има интерес да ги гледа. Развълнуван съм, но същевременно не ми допада, че при равенство ще трябва да играя още поне два сета. 

Това е и причината, поради която не съм имал желание да играя тук на двойки досега. Няма смисъл да го правя, тъй като винаги съм се представял силно на сингъл и не съм искал в почивния си ден да играя потенциални пет сета в двойковия турнир", заяви световният №45. 

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос за правило на Уимбълдън: Това е най-глупавото нещо, което може да съществува Мирела Николова
Теми:  
atp | Двойки | интервю | любопитно | Ник Кирьос | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook