Кой е играчът, побеждавал Федерер най-много?

от в 13:50 на 02.01.2021
Анисия Стоева

Роджър Федерер е без съмнение най-голямото име в богатата история на тениса. Така че въпросът: ,,кой най-много пъти е излизал като победител в срещите с него" често изниква в съзнанието на феновете.

Удържайки предимството при 27:23 в над 50 битки, шесткратният световен номер 1 Новак Джокович е отговорът. Сръбският ас отне на Федерер 13 титли от 19-те финала, които са играли заедно. Това е огромен рекорд срещу може би най-великия човек, който някога е държал ракета. Съперничеството между Джокович и Федерер генерира едни от най-вълнуващите зрелища в спорта и топли сърцата на много почитатели на тениса. 

То започва в първия кръг на Мастърса в Монте Карло през 2006 г., който Федерер печели. Интересното е, че швейцарският Маестро държеше двоен аванс (13-6) в един момент срещу Джокович. Сърбинът обаче скочи в надпреварата и изравни силите (22-22) в края на 2015 г. През 2015 г. двойката се изправя един срещу друг в седем финала, където Федерер успява да запише само една победа.

Те са и единствените двама играчи, които са се побеждавали помежду си във всеки турнир от Големия шлем. Освен това се изправят във всяко състезание от категория Мастърс 1000. На полуфиналите на Откритото първенство на САЩ през 2010 г. Джокович спаси четири мачбола, за да даде старт на господството си над 20-кратния шампион. От 2018 г. до АО 2020, Джокович е спечелил четири от петте им срещи. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кой е играчът, побеждавал Федерер най-много? Анисия Стоева
Теми:  
новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook