Крачка назад за Осака: Контузия я вади от участие в Рим

от в 15:38 на 09.05.2022
Калоян Соколов

Наоми Осака имаше изключително тежък минал сезон, в който претърпя пълен психологически срив и напълно неочаквано си взе почивка от тениса и напусна топ 100 на световната ранглиста. Японката обаче отскоро отново се наслаждава на играта и работи с личен психолог, което оказва крайно благоприятен ефект върху нея и тя достигна наскоро до финала на WTA 1000 надпреварата в Маями.

Тези събития ни накараха да повярваме, че бившата номер едно съвсем скоро ще се завърне на най-високото си възможно равнище, а самата Осака изрази амбиции в близко бъдеще отново да оглави световната ранглиста. Азиатката дори се закани как можем да очакваме множество нови неща от нея на червените кортове и е готова да се бори за титлите на най-неудобната за нея настилка.

Това обаче не се сбъдна, тъй като четирикратната шампионка от Шлема отпадна още във втория кръг на турнира в Рим, отстъпвайки на местната представителка Сара Сорибес Тормо. Тогава японката сигнализира, че е имала известни физически проблеми и изглежда не ги е превъзмогнала, защото се е оттеглила от състезанието в Рим. Официалната причина е същата травма в областта на десния глезен и така нейното място ще бъде заето от "щастливата губеща" Нурия Парисас-Диас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крачка назад за Осака: Контузия я вади от участие в Рим Калоян Соколов
Теми:  
wta | конттузия | наоми осака | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook