Край на приказката: Карацев бе твърде силен за местната сензация и ще спори за титлата в Токио

от в 12:54 на 21.10.2023
Калоян Соколов

Аслан Карацев е вторият финалист на надпреварата в Токио. Руснакът сложи край на приказката за местната сензация Шинтаро Мочизуки, надделявайки над него с рутинното 6:3 6:4 за 90 минути игра. Припомняме ви, че Мочизуки дори не беше печелил мач на ниво ATP преди началото на седмицата, но 20-годишният талант спечели всички неутрални фенове на своя страна, показвайки изключително сърцат тенис, който му позволи да надиграе Томас Мартин Ечевери, Тейлър Фриц и Алексей Попирин. Това ще позволи на световния номер 215 да прогресира с цели 84 места в класацията и от идния понеделник го очаква влизане в топ 150.

Карацев пък изглежда все по-близо до това да си осигури място сред поставените на Аустрелиън Оупън догодина, като за целта утре ще трябва да сломи съпротивата на новата звезда на американския тенис - Бен Шелтън. Досега 3-кратният ATP шампион никога не се е изправял срещу младока, а утре му предстои да изиграе своя първи финал от миналия януари насам, когато надви Анди Мъри в Сидни.

Фаворитът демонстрира своето огромно физическо предимство още в началните минути на срещата, като местният любимец трябваше непрекъснато да се защитаваше и много скоро му се наложи да защитава два поредни брейкбола. Руснакът обаче го улесни, допускайки две поредни лесни грешки и скоро самият Мочизуки имаше точка за пробив.

Световният номер 50 по никакъв начин не се притесни от подема в действията на своя опонент и в крайна сметка спаси подаването си, а впоследствие влезе в серия от нови 3 спечелени гейма, за да поведе с 5:2. Азиатецът нямаше проблеми в следващата си изява от сервис линията и накара бившия 1/2-финалист от Шлема да затвори сета на собствен начален удар, което по никакъв начин не се оказа сложна задача за по-високоранкирания тенисист и той заслужено поведе в отделните части.

20-годишният играч продължи да дава всичко от себе си и се зареждаше с енергия от трибуните, само че не можеше да контраатакува, както в предишните си мачове, защото Карацев играеше с прекалено голяма мощ и Мочизуки просто не можеше да издържи на неговото темпо. Всичко това позволи на руснака отново да се откъсне напред с брейк предимство и оттам насетне за него беше напълно формална задача да се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на приказката: Карацев бе твърде силен за местната сензация и ще спори за титлата в Токио Калоян Соколов
Теми:  
atp | аслан карацев | Обзори | токио | шинтаро мочизуки

Коментари





Следвайте ни в Facebook