Критиките не закъсняха: Кирьос е недоволен от разрешаването на треньорска помощ

от в 14:19 на 23.06.2022
Мирела Николова

Преди няколко дни от АТР обявиха, че от 11 юли започва пробен период, в който ще бъде разрешено на треньорите да дават наставления на своите играчи по време на мач. Комуникацията няма да се извършва посредством слушалки, нито пък треньорът ще слиза на корта, като вместо това ще бъде предвидено специално място в залата за наставниците, от което те ще могат да съветват своите подопечни. 

Патрик Муратоглу бе сред първите, които изразиха мнението си по темата, заявявайки пълната си подкрепа към това решение. Според него това е било правилно, имайки предвид, че във всеки един мач се нарушава досегашната забрана за треньорска помощ, и по този начин ще бъде премахнато "лицемерието". Ник Кирьос обаче побърза да се противопостави на тези думи, като отговори със следното:

"Изобщо не съм съгласен. Така тенисът губи една от най-отличителните си черти сред останалите видове спорт. Играчът трябва да се справя с проблемите си на корта сам. Това беше красотата на играта. Какво се случва в двубой между топ тенисист и състезател, който е по-назад в класирането и не може да си позволи треньор?", написа австралиецът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Критиките не закъсняха: Кирьос е недоволен от разрешаването на треньорска помощ Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос | патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook