Кърстя сломи съпротивата на световната №17 и вдигна втори трофей в кариерата си!

от в 18:30 на 25.04.2021
Мирела Николова

Сорана Кърстя е новата шампионка на турнира от категория WTA 250 в Инстанбул! Това стана факт след победа в последователни сетове над световната №17 Елизе Мертенс - 6:1 7:6(3). Представителката на Румъния показа борбен дух и воля за победа, които, придружени от почти безупречното ѝ представяне, я изведоха до нейната втора WTA титла.

В първия сет световната №17 срещаше огромни затруднения с началния си удар, което даваше преимуществото в разиграванията изцяло на съперничката ѝ. Това доведе до реализирането на два решителни за изхода на сета пробива, които доближиха Кърстя само на крачка от трофея в турския град.

Втората част се разви в напълно противоположна посока, тъй като именно румънката бе тази, която инкасира пробив и изостана с пасив от 2:5. Оттук насетне обаче по-ниско Сорана успя да намери ритъма си на игра от предишния сет и благодарение на стабилната си игра от основната линия и отличното насочване на ударите си, световната №67 влезе в страхотна серия от 4 поредни спечелени гейма, за да вкара частта в тайбрек.

В него минипробивите изобилстваха, но се оказа по-стабилната състезателка от сервис линията, което ѝ помогна да се поздрави с успеха в дългия гейм, а с това и да вдигне трофея в Истанбул!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кърстя сломи съпротивата на световната №17 и вдигна втори трофей в кариерата си! Мирела Николова
Теми:  
wta | елизе мертенс | истанбул | сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook