Лазаров след загубата: Не показах игра, изключително съм разочарован

от в 07:10 на 30.09.2021
Тея Кръстева

Александър Лазаров не успя да се класира за втория кръг от основната схема на Sofia Open, след като записа драматична загуба с 0:6 3:6 срещу световния номер 37 Филип Крайнович. До момента Алекс никога не е постигал успех в основната схема на турнира в София, като след днешното поражение нашето момче бе свалило усмивката от лицето си и видимо бе разочаровано.

Ето и цялото интервю на третата ни ракета:

Алекс, труден мач за теб. На какво отдаваш крайния резултат?

Изключително съм разочарован. Откакто участвам на Sofia Open, това е може би най-слабото ми представяне. Нямам какво да кажа повече, мачът продължи по-малко от час. Аз съм много самокритичен и тази загуба е наистина тежка за мен. Доста се трудих, за да извоювам своето място тук, и да приключа турнира по този начин, е наистина жалко.

Не спирам да си повтарям, че човек не може да бъде голям спортист, ако не умее да владее емоциите си. Днес това се видя на корта.

Още преди тегленето на жребия ти спомена, че би се радвал да се изправиш срещу Филип Крайнович. Това означава ли, че си вярвал, че може да спечелиш?

Той е един от хората, с които искам да играя, защото го познавам и се надявах да стане един хубав мач. 

Човек се учи, докато е жив. Днес за пръв път в своята кариера изпитах нещо като "страх от победа", защото през изминалата седмица тренирах доста добре и всеки ми казваше, че удрям топката добре, че имам шансове да спечеля, защото нивото между играчите не е чак толкова различно. Но днес аз ниво не показах. Тенисът е спорт, в който, ако не си добре псхичиески, колкото и добре да удряш топката, няма никакво значение.

Sofia Open приключи за теб, но сезонът все още е в ход. Какво ти предстои от тук насетне и какви са целите до края на 2021-а?

Предстои почивка, тъй като в последните няколко седмици напрежението бе прекалено голямо. Ще се опитам да поиграя на няколко турнира от веригата Чалънджър в Южна Америка. Целта ми до края на годината е да вляза в първите 350 на световната ранглиста. Тук, на този турнир се надявах да спечеля 1-2 мача и това да се случи, но днес бях доста далеч от истината.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров след загубата: Не показах игра, изключително съм разочарован Тея Кръстева
Теми:  
александър лазаров

Коментари





Следвайте ни в Facebook