Mаями: Топ поставената при дамите напусна турнира още в откриващия си мач!

от в 07:08 на 25.03.2022
Калоян Соколов

Новият сезон се превръща в истински кошмар за Арина Сабаленка, която го започна като световна номер две и изглеждаше почти неизбежно да оглави световната ранглиста, имайки предвид нейната игра в хода на 2021-а. От нея обаче не е останал и помен и беларуската тенисистка е бледо копие не себе си, като няма нито един достигнат полуфинал в хода на годината и логично се срина до пета позиция в новото издание на ранглистата.

Тази нощ пък продължихме да ставаме свидетели на свободното падане от страна на Сабаленка и тя напусна надпреварата в Маями още на старта, което се случи и в Индиън Уелс. Топ поставената показа тенис много под своите стандарти и резонно отстъпи на Ирина-Камелия Бегу - 4:6 4:6. По този начин румънката ще оглави тази секция от жребия и в следващия кръг ѝ предстои да срещне още една представителка на Беларус, а именно Алиаксандра Саснович.

Водачката в схема сервираше уверено в самото начало, но постепенно прословутите двойни грешки отново завладяха нейната игра и позволиха на световната номер 70 да пробие в седмия гейм, което реши изхода на откриващата част. 

Вторият сет отново започна с брейк в полза на Бегу, само че Сабаленка този път хвърли всички сили да се върне в мача. Фаворитката напълно контролираше разиграванията, но имаше трудности с нанасянето на завършващия удар. Непоставената състезателка пък демонстрира завидна психологическа устойчивост, отразявайки шест точки за пробив и закономерно поднесе сензацията.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Mаями: Топ поставената при дамите напусна турнира още в откриващия си мач! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ирина камелия бегу | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook