Макенроу: Няма как да повярвам на Надал, че не го интересува съревнованието с Джокович

от в 16:37 на 14.01.2023
Мирела Николова

Надпреварата за това кой тенисист ще завърши с най-голям брой титли от Големия шлем продължава да не е достигнала своя финал и след като през миналата година Роджър Федерер сложи край на професионалната си кариера, то сега състезанието се свежда до другите двама титани на съвременния мъжки тенис в лицето на Новак Джокович и Рафаел Надал. В момента Матадора е лидер по въпросния показател със своите 22 "мейждър" трофея, плътно следван от сърбина с 21.

И докато балканецът никога не е криел стремежа си към това да се оттегли като най-успешният играч за всички времена, то в свои интервюта испанският му колега твърди, че не гони рекорди, а продължава да се състезава заради удоволствието от играта. Наскоро братът на легендарния Джон Макенроу - Патрик, който е далеч от успехите на Големият Мак, но все пак може да се похвали с трофей от Шлема на двойки, сподели, че му е трудно да повярва на изказванията на Надал по отношение на дебата за най-великия тенисист.

"Знам, че Рафа харесва да казва, че не го интересуват резултатите на Новак или Роджър, но колкото и да обичам Рафаел Надал, няма как да му повярвам. Да, той винаги успява да ме изуми с колко голяма доза любов към спорта играе. Няма съмнение в това. Нека обаче да бъдем откровени - този човек просто обича да печели. Той не би отишъл на Ролан Гарос или пък където и да било другаде, ако не вярва, че може да спечели. Рафа знае, че независимо къде отиде, той е сред малцината играчи, които могат да победят Новак Джокович, дори Ноле да се намира в най-добрата си форма. Не само на клей, но и на твърда настилка Надал може да надделее над Джокович", каза по-малкият от братята Макенроу.

Източник: Tennis World USA

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Няма как да повярвам на Надал, че не го интересува съревнованието с Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | патрик макенроу | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook