Марк Росе: Проблемът на Джокович беше психологически, а не с лакътя

от в 12:06 на 05.03.2019
Георги Христов

Достигалият до №9 в световната ранглиста Марк Росе коментира ситуацията около Новак Джокович и кризата, през която сърбинът премина, за да се изкачи отново до върха в света на тениса.

"Не искам да подценявам неговата контузия, но тази операция стана нарицателно за проблемите му. Той беше сянка на себе си по много други причини. Проблемът на Джокович между юни 2016 и май 2018 не беше свързан с лакътя, а бе психологически. Имаше период, в който не му се работеше и тренираше.

"В тези моменти тогавашните му треньори Агаси и Щепанек нямаше какво толкова да променят. Новак може да благодари на Мариан Вайда, дългогодишния му наставник, който отново се завърна при него през април 2018. Той познава Новак по-добре от всеки друг и как с няколко думи да го върне в правия път.

"Това е класически случай. Мариан Вайда е чудесен човек. Прекрасно знаеше какво е нужно да стори. Не е тайна, че той бе поставил условие духовният гуру Пепе Имас да напусне. Така Джоко отново се зае за работа.

"Загубата на Новак на "Ролан Гарос" срещу Марко Чекинато беше символична за завръщането му. Тогава на пресконференцията видях в очите му този гняв - погледът на тигър отново беше там," анализира Росе.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Марк Росе: Проблемът на Джокович беше психологически, а не с лакътя Георги Христов
Теми:  
марк росе | новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook