Медведев: Ако зависи от мен, то Джокович непременно трябва да участва на US Open

от в 14:56 на 16.08.2022
Мирела Николова

Темата с участието на Новак Джокович на предстоящото Открито първенство на САЩ продължава да бъде една от водещите през последните седмици, тъй като все още не е ясно дали на сърбина ще му бъде разрешено да влезе на територията на страната без документ за ваксинация. Към момента той се надява противоепидемичните мерки да бъдат разхлабени през следващите няколко седмици и изискването чужди граждани да представят "зелен" сертификат, да отпадне, а ако това не се случи, доскорошният номер едно по всяка вероятност ще разчита на специално разрешение. 

Преди няколко дни Центърът по контрол на инфекциозните болести на САЩ (CDC) публикува актуализации в противоепидемичните разпоредби, като едно от измененията бе, че от 15 август ваксинираните и неваксинираните хора ще спазват едни и същи правила. Освен това се съобщава, че през следващите седмици се очакват промени и в правилата, отнасящи се за влизащите в страната чужденци, което дава допълнителна доза надежда на 21-кратния шампион от Шлема.

Наскоро световният №1 Даниил Медведев бе попитан какво е мнението му по казуса и дали Джокович трябва да бъде допуснат до участие, въпреки че не е имунизиран, а отговорът на руснака бе повече от категоричен:

"Да, със сигурност. Въпреки това от мен нищо не зависи. Правителството определя правилата, така че не знам дали наистина ситуацията може да се промени, или не. Ако аз бях този, който взимаше решенията, то Новак непременно щеше да играе. Без никакво съмнение искам да участва, защото ми харесва, когато турнирът разполага с най-добрите играчи в света.

Съревнованието между него и Рафа е изключително напрегнато и изпълнено с интрига, затова ще се радвам да видя Новак в Ню Йорк. Ако обаче правителството не позволи това да се случи, то тогава надпреварата също ще бъде интересна, защото всички ще дадем най-доброто от себе си в опит да спечелим трофея", заяви миналогодишният шампион.

Източник: Tennis365

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Ако зависи от мен, то Джокович непременно трябва да участва на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook