Мъките нямат край: Дел Потро пред нова операция на коляното

от в 21:47 на 18.02.2022
Калоян Соколов

Хуан Мартин Дел Потро съумя да се сбогува с тениса по своите правила, след като се завърна на корта за надпреварата в Буенос Айрес. Аржентинецът не беше участвал в професионални турнири от близо три години насам, а това ясно си пролича в срещата му с Федерико Делбонис, където Кулата от Тандил беше бледа сянка на себе си и загуби в бързи два сета.

Впоследствие бившият шампион от Шлема сподели, че изпитва болка дори в съня си и е дошло времето да се откаже от спорта, като все пак остави вратата отворена за евентуално завръщане, ако някога отново се почувства близо до оптималната си физическа форма. Изглежда обаче, че подобна възможност е почти нулева, съдейки по последните новини свързани с южноамериканеца.

Днес стана ясно, че Дел Потро ще пътува до швейцарската клиника, за да проведе консултация със специалист и е много възможно да се стигне до нова операция на коляното. Въпросното медицинско заведение е прочуто в третирането на спортните травми, което напълно обяснява защо негови пациенти през времето са били Новак Джокович, Стефанос Циципас и Роджър Федерер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъките нямат край: Дел Потро пред нова операция на коляното Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook