Мунар и Виньолас с трудна победа на домашния турнир в Марбея

от в 18:49 на 09.04.2021
Диана Андреева

Почти три часа бяха нужни на представителя на домакините Алберт-Рамос Виньолас да спечели срещата с Норберт Гомбос. Испанецът загуби сет, но все пак в крайна сметка успя да се наложи с 6:7(4) 7:5 6:4 и по този начин си осигури място сред последните четирима в събитието. На 1/2-финала от Andalucia Open Виньолас ще се изправи срещу победителя измежду Пабло-Кареньо Буста и Сун Ву Куон. 

Световният номер 47 не се представя никак убедително до момента през сезона, а днешният му мач също не бе никак лесен. Макар че беше постоянен на сервис, Виньолас допускаше немалко грешки от дъното на корта, а играта му на ретур също не бе никак убедителна. Все пак испанецът, подкрепян от своите сънародници по трибуните, успя да спечели срещата и по този начин да си осигури изкачване до 46-та позиция в ATP ранглистата.

Друга среща от деня класира Жауме Мунар в следващия етап от турнира. Испанецът се справи с Иля Ивашка - 6:7(5) 6:4 6:4, за да се класира на 1/2-финалите в Марбея, където в спор за място на заключителния мач от надпреварата ще срещне 17-годишния си сънародник Карлос Алкарас или друг представител на следващото поколение - Каспър Рууд.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мунар и Виньолас с трудна победа на домашния турнир в Марбея Диана Андреева
Теми:  
алберт рамос-виньолас | жауме мунар | Иля Ивашка

Коментари





Следвайте ни в Facebook