На фона на скандалите: Зверев допусна поражение от световния №82 още на старта в Мюнхен

от в 16:08 на 20.04.2023
Мартин Петков

Участието на Александър Зверев на Мастърса в Монте Карло до голяма степен няма да се запомни толкова с 3-часовата битка, която си спретнаха с Даниил Медведев в осминафиналната фаза, като фокусът падна върху събитията след края на мача, който германецът загуби. Тогава олимпийският шампион упрекна бившия номер едно, като го определи за един от най-нечестните играчи, които е срещал на корта, на което руснакът отвърна, че Саша преди да говори, "първо трябва да погледне себе си в огледалото", а случаят, логично, не отшумя така бързо и при пресконференцията си за участието си на домашния си турнир в Мюнхен, Зверев сподели, че никога не би взел пауза за тоалетна с идеята да наруши ритъма на съперника си.

По всичко личи, че всичко случило се извън корта е оказало своето негативно влияние върху местния любимец, който поради излелият се дъжд над Бавария вчера, трябваше днес да постави начало на кампанията си в надпреварата, където триумфира с титлата през 2017-а година. Германецът имаше задачата на старта да се изправи срещу световния номер 82 Кристофър О'Конъл, който наглед изглеждаше непретенциозно препятствие на клей за Саша, но скандалите извън корта дадоха своето отражение върху представянето на третия поставен и аутсайдерът поднесе сензацията, надделявайки с крайното 7:6(2) 6:4. По този начин австралиецът изхвърли един от големите фаворити за трофея в състезанието и си подпечата място на четвъртфиналите, където ще срещне дебютанта на подобна фаза в АТР турнир - Флавио Коболи.

Началото на двубоя изглеждаше позитивно за Зверев, който отлично се придвижваше по корта и съумяваше да оказва натиск над противника, атакувайки бекхенда му. Напълно обратно с оглед видяното в дебютните минути за срещата, О'Конъл беше тенисистът, който пръв успя да оползотвори шанса си на ретур и се поздрави с ранен пробив след поредица от неточности на фаворита.

Сигналната лампа светкавично светна за световния номер 16, който още в последвалото подаване на съперника си вдигна оборотите и демонстрира пълния си потенциал под възгласите на родната си публика, като реализира рибрейк и зададе темпо за доминация на сервиращите, което без други интригуващи ситуации ни отведе до тайбрек. В него Саша потегли кошмарно, след като инкасира лекомислени грешки, които му костваха двете сервирания и световният номер 82 веднъж откъснал се напред с комфортния аванс от 5:1 точки, повече не можеше да бъде достигнат и записа откриващия сет на сметката си.

Стартът на втората част беше аналогичен с това, което гледахме в началото на сблъсъка, след като отново по-настоятелен в действията си беше третият поставен, който пръв достигна брейкбол, но дебютният пробив беше причислен в актива на австралиеца. Впоследствие местният любимец беше напът изцяло да предаде инициативата на противника си, ала засвидетелства борбеността си и спаси две възможности за брейк пред О'Конъл, за да експлоатира придобития импулс в равнището си, като възстанови паритета. Този момент на вдъхновение обаче се оказа недостатъчен на Зверев за сътворяването на обрат и той броени минути по-късно капитулира пред собствените си грешки, като инкасира решаващ пробив я деветия гейм, който донесе сензационната победа на световния номер 82.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На фона на скандалите: Зверев допусна поражение от световния №82 още на старта в Мюнхен Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | кристофър о'конъл | мюнхен

Коментари





Следвайте ни в Facebook