Надал: На 31 съм малко уморен, но ще се раздам и в Рим (видео)

от в 02:37 на 15.05.2017
Георги Христов

Рафаел Надал изглежда в неудържима форма и все още няма загуба на червени кортове през 2017. 30-годишният испанецът победи на финала на "Мастърс 1000" в Мадрид Доминик Тийм след 7:6, 6:4 и добави този трофей към успехите си в Монте Карло и Барселона.

"Определено съм доволен, че успях да спечеля този трофей. Това е много емоционален период от сезона за мен. Наслаждавам се на тези турнири. Старая се да взема максимално от тях. Да се състезавам. Направих същото в Монте Карло и Барселона. Надявам се да успея и в Рим," бяха първите думи на шампиона.

За Рафа титлата е общо 51-а на клей. От своя страна "Голямата четворка" - Надал, Джокович, Роджър Федерер и Анди Мъри са спечелили 60 от последните 65 "Мастърс 1000" състезания. Лидер от 2010-а насам е Джокович, който води пред Надал с 15 и Мъри с 10.

"Изумителен е начинът, по който той играе след начален удар. Винаги използва своя форхенд и те поставя под напрежение всеки един случай," коментира финалистът Тийм.

Но какви са очакванията на Рафа преди турнира в Рим, където не е печелил няколко последователни издания.

"Логично е да съм много уморен след тази тежка седмица. Изиграх много мачове, бях дълго на корта. Това, че се чувствам така обаче не значи, че съм контузен. Просто имам болежки. Все пак съм на 31 години. Това е всичко. Смятам, че се справям много добре. Правя каквото е нужно на корта и извън него, без да изпадам в крайности.

"Утре ще се събудя радостен и ще съм мотивиран да правя нещата дори по-добре. Това ме поддържа мотивиран," разкри Надал след награждаването.

Бившият №1 прави повече от любопитно разкритие - той смята за "грешка" появата си на турнира в Рим през 2016 и смята това за една от причините да не се представи на ниво на Откритото първенство на Франция.

"Миналата година може би допуснах някои грешки. Допуснах грешка да отида в Рим, след като китката ми бе контузена тук. Отидох в Барселона и ми казаха, че всичко е наред и мога да играя в Рим. Смятам това за грешно решение. Сега ситуацията е коренно различна. Нямам никакви проблеми и контузии. Играя с удоволствие. Сега смятам за логично да отида в Рим и да дам 100%. Смятам, че имам няколко дни за почивка."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: На 31 съм малко уморен, но ще се раздам и в Рим (видео) Георги Христов
Теми:  
рафаел надал | тенис турнир в мадрид | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook