Надал: Не може да говорим за смяна на поколенията

от в 01:10 на 17.02.2016
Tennis.bg

Рафаел Надал тази седмица е в Рио де Жанейро за местния АТР турнир. Според него в момента не може да се говори за смяна на поколенията, тъй като най-утвърдените тенисисти продължават да печелят основните състезания.

"Рано или късно ще имаме смяна на поколенията, но в момента не можем да говорим за подобно нещо. Джокович, Федерер, Мъри, Вавринка, аз и Ферер продължаваме да сме на върха," заяви испанецът на пресконференция във вторник.

Само след пет месеца Рафа ще се върне в Рио за Олимпийските игри. "Дали това е най-важното състезание за годината? За мен всеки турнир е важен, но Олимпиадата е специална. Не знам дали ще ми бъде последна. Искам да се представя силно там, а след това в Индиън Уелс и Маями."

Той коментира и една от опасностите в Бразилия - вирусът "Зика". "Харесва ми какви мерки вземат тук. Изпълнявам каквото ми казват. Всички живеят нормално. Не съм уплашен. Знам рисковете, но съм доволен да бъда тук и не съм притеснен."

В последните дни бившият номер 1 Густаво Куертен изрази мнение, че Надал вече е загубил аурата си на непобедим. "Възможно е. Миналата седмица загубих важни точки, а можеше ситуацията да се развие другояче. Работя здраво и искам да се представям по-силно занапред. Именно този процес ме мотивира. Психологически се чувствам перфектно," обяви Матадора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Не може да говорим за смяна на поколенията Tennis.bg
Теми:  
густаво куертен | рафаел надал | рио 2016

Коментари





Следвайте ни в Facebook